ua en ru

Порошенко анонсував обговорення питання побудови вузької залізничної колії з Європи до Львова

Порошенко анонсував обговорення питання побудови вузької залізничної колії з Європи до Львова Фото: Петро Порошенко (twitter.com/poroshenko)

Порошенко перебуває з робочим візитом у Львівській області

Президент України Порошенко анонсував обговорення питання побудови вузької залізничної колії з Європи до Львова. Про це він заявив у рамках робочого візиту у Львівську область.

Так, Порошенко заявив, що планує дати доручення щодо підготовки пропозицій про побудови вузької залізничної колії з Європи до Львова. Зокрема, вказане питання він обговорювати з главою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою та керівництвом "Укрзалізниці".

"Я хочу і кордон з Евросоюзом в плані залізниці пересунути і привести Європу до Львова. Це можна зробити, якщо будуть опрацьовані проекти побудови вузької колії до Львова, щоб туристи могли без пересадки їхати напряму", - заявив він.

За словами глави держави, будівництво вузької колії до Львова збільшить значення міста як залізничного хабу та покращить ситуацію з вантажоперевезеннями.

«Ryanair» почне здійснювати польоти зі Львова

Вітаю львів’ян та всіх українців з приходом в нашу державу лоу-костера «Ryanair», який вже цієї осені почне здійснювати польоти до аеропорту Львова. Це збільшить кількість туристів з Європи і перетворить Львів на справжню "туристичну Мекку". Окрім пожвавлення авіаційного сполучення, ми також обговорюємо проект побудови вузької залізничної колії з Європи до Львова, що збільшить значення Львова як залізничного хабу, полегшить життя туристам і покращить ситуацію з вантажоперевезеннями.

Опубліковано Петром Порошенком 20 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Порошенко відвідає Львівську область з робочим візитом.