ua en ru

Порошенко 30 серпня здійснить робочий візит до Брюсселя

Президент України Петро Порошенко прийняв запрошення Президента Європейської Ради Хермана Ван Ромпея та Президента Європейської Комісії Жозе-Мануеля Баррозу здійснити робочий візит до Брюсселя 30 серпня 2014 р.

Президент України Петро Порошенко прийняв запрошення Президента Європейської Ради Хермана Ван Ромпея та Президента Європейської Комісії Жозе-Мануеля Баррозу здійснити робочий візит до Брюсселя 30 серпня 2014 р. Про це домовилися Порошенко та Баррозу під час телефонної розмови, передає прес-служба Президента України.

Під час розмови співрозмовники також обговорили питання надання Україні третьої хвилі макрофінансової допомоги ЄС.

Порошенко також поінформував Жозе-Мануеля Баррозу про розвиток ситуації на Донбасі та провокації Російської Федерації, що тривають і спрямовані на загострення ситуації з безпекою в регіоні. Він поінформував про обстріл терористами організованої колони мирних громадян, яка покидала Луганськ під білим прапором.

У свою чергу Баррозу засудив цей жахливий злочин терористів та закликав до негайного об'єктивного розслідування трагедії.
Він наголосив на необхідності забезпечення захисту життя мирного населення. Президент України запевнив у започаткуванні розслідування обставин цього злочину та притягненні винних до відповідальності.