ua en ru

Після спроби перевороту флот Туреччини недорахувався 14 кораблів

Після спроби перевороту флот Туреччини недорахувався 14 кораблів Фото: турецький флот

Командувач флотом Вейсель Кезеле також не виходив на зв'язок з 16 липня

Після спроби перевороту Військово-морський флот Туреччини недорахувався чотирнадцяти військових кораблів. Про це пише The Times, посилаючись на свої джерела.

Відзначається, що командувач флотом Вейсель Кезеле також не виходив на зв'язок з 16 липня. Невідомо, чи знаходиться він в заручниках у бунтівників або сам був одним з лідерів держперевороту.

Вказується, що до перевороту зазначені кораблі перебували на дійсній військовій службі в Егейському та Чорному морях. Незважаючи на те, що їх місцезнаходження може бути виявлено за допомогою радара або супутника, судам не вдалося повернутися в порт. Відсутність зв'язку кораблів з військово-морським штабом викликало припущення, що деякі кораблі можуть направлятися в грецькі порти. Видання зазначає, що після спроби перевороту 16 липня вісім турецьких офіцерів просили притулку в Греції, прилетівши туди на вертольоті.


При цьому, згідно з повідомленнями турецьких ЗМІ, адмірала Кезеле обманом заманили на корабель прихильники перевороту, повідомивши йому, що стався теракт. Уряд Туреччини відмовився коментувати інцидент з командувачем флоту, але підтвердив, що розшукує підозрюваних провокаторів.

Нагадаємо, спроба військового перевороту в Туреччині може негативно вплинути на операції США проти бойовиків "Ісламського держави" (ІДІЛ) в Сирії.