ua en ru

У США допускають загрозу операції проти ІД через спробу перевороту в Туреччині

У США допускають загрозу операції проти ІД через спробу перевороту в Туреччині Фото: спроба перевороту в Туреччині може вплинути на дії США

США допускають погіршення ситуації в Туреччині

Спроба військового перевороту в Туреччині може негативно вплинути на операції США проти бойовиків "Ісламського держави" (ІДІЛ) в Сирії, передає The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлених військових і урядових чиновників.

Повідомляється, що американські чиновники вважають, що спроба перевороту в Туреччині може пошкодити діям США, а також знизити рівень безпеки в самій Туреччині. Однак у США назвали позитивним той факт, що більшість турецьких генералів виступили проти перевороту.


"Сполучені Штати повинні звернути увагу на альтернативні варіанти базування, не тому, що турки відмовляться від розміщення американських ВПС на базі Інджирлік, це буде розумним плануванням", - зазначив експерт Atlantic Council Аарон Штейн.

Інший експерт припустив, що Туреччина може тимчасово призупинити військову діяльність з тієї причини, що турецькі військові на даний момент піддаються перевіркам.

Нагадаємо, в Туреччині за спробу перевороту затримано 7,5 тисяч чоловік.