ua en ru

Спроба захоплення військової частини в Одесі: у ЗСУ вважають дії начальника правильними

Спроба захоплення військової частини в Одесі: у ЗСУ вважають дії начальника правильними Фото: ЗСУ (РБК-Україна)

У ЗСУ вважають, що т.в.о. начальника військової частини "сумлінно виконував службові обов'язки"

Командування Повітряних сил Збройних сил України вважає правильними і законними дії тимчасово виконуючого обов'язки командира військової частини, затриманого прокуратурою за підозрою у нереагуванні на спробу захоплення цієї частини. Про це повідомляє прес-служба командування на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"За фактом захоплення частини території військової частини А3571 (військового містечка № 10) військовою прокуратурою порушено провадження стосовно тимчасово виконуючого обов'язки командира військової частини А3571, який сумлінно виконував службові обов'язки і дав вказівку щодо недопущення на територію військової частини невідомих осіб, які здійснювали протиправні дії", - сказано в повідомленні.

ЩОДО СИТУАЦІЇ НАВКОЛО ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ #ВійськовгоАеродрому_ШКІЛЬНИЙ_ За фактом захоплення частини території військово...

Опубліковано Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces 1 листопад 2017 р.

Нагадаємо, військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що після спроби захоплення військової частини в Одесі 29 жовтня затримані виконуючий обов'язки начальника частини, а також часовий, який під час чергування не виконав свої обов'язки і не застосував зброю. "Вчора був затриманий тимчасово виконуючий обов'язки начальника частини, який нічого не зробив, щоб протидіяти цим особам. Пред'явлено підозру щодо невиконання обов'язків", - зазначив прокурор.

Крім того, затримано чергового військовослужбовця, який не вжив ніяких дій.