ua en ru

Спроба захоплення військової частини в Одесі: начальника затримали за бездіяльність

Спроба захоплення військової частини в Одесі: начальника затримали за бездіяльність Фото: Анатолій Матіос (УНІАН)

Начальника та чатового затримано

Військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що після спроби захоплення військової частини в Одесі 29 жовтня 2017 року затримано виконувача обов'язки начальника частини, а також вартовий, який під час чергування не виконав свої обов'язки і не застосував зброю. Про це він заявив на сьогоднішньому брифінгу.

"Вчора був затриманий тимчасово виконувач обов‘язків начальника частини, який нічого не зробив, аби протидіяти цим особам. Пред'явлено підозру щодо невиконання обов'язків", - зазначив прокурор.

Крім того, затримано чергового військовослужбовця, який не вжив жодних дій.

"Чатовий прийшов без зброї, робив дії, які соромлять українську армію. Чатовий мав попередити "стій назад", а потім застосувати зброю. Він мав стріляти на ураження… На місці був капітан військової частини, котрий був напідпитку, йому загрожує адмінарешт - 10 діб гауптвахти", - підкреслив Матіос.

Вказано, що санкція статті для чатового - до 7 років, для командира, який вчинив службову недбалість - до 5 років. Наразі підозрювані затримані, суд Одеси обиратиме їм запобіжний захід.

За словами Матіоса, одеський прокурор має перевірити законність рішення про забудову об'єкта поруч із військовою частиною.

Нагадаємо, у мережі інтернет з'явилося відео спроби рейдерського захоплення військової частини в Одесі невідомими людьми в балаклавах.