ua en ru

Спроба Сбербанку продати "дочку" в Україні зірвалася через липецьку Roshen, - джерела

Спроба Сбербанку продати "дочку" в Україні зірвалася через липецьку Roshen, - джерела Фото: Сбербанку не вдалося продати свою "дочку" в Україні

Частиною угоди мав стати продаж Липецької кондитерської фабрики, проте сторони не домовилися про ціну

Угода з продажу Ощадбанком своїх активів в Україні була заблокована на рівні президента України. Про це повідомили джерела російської газети "Комерсант".

За інформацією видання, українська сторона нібито спробувала зробити частиною угоди продаж Липецької кондитерської фабрики (ЛКФ) холдингу Roshen, що належить президенту Петру Порошенку.

"Початково було запропоновано 680 млн доларів, та після озвученої вартості ЛКФ в 250 млн доларів за реальної не більше 120-140 млн переговори втратили будь-який сенс для російської сторони", - розповів один зі співрозмовників видання.

Джерела газети повідомили, що переговори про продаж активів Сбербанку розпочалися в травні 2016 року і активізувалися в грудні, після того як з української сторони до них приєдналися керуючий директор інвестгрупи ICU, яка консультує Roshen з купівлі і продажу активів, Макар Пасенюк і бізнесмен Ігор Воронов.

Співрозмовник видання не повідомив, у чиїх саме інтересах велися переговори, проте, за даними іншого джерела, бенефіціаром є президент групи DCH і колишній співвласник "Укрсиббанку" Олександр Ярославський.

Згідно з джерелами газети, наприкінці січня Пасенюк запропонував зробити частиною угоди "понятійну угоду, яка також включала б продаж липецької фабрики Roshen", та угода з продажу українського Сбербанку була заблокована на "президентському рівні", оскільки сторони не змогли домовитися про ціну Липецької фабрики.

Як зазначає видання, у Сбербанку від коментарів відмовилися, а з Ярославським зв'язатися не вдалося, проте, зі слів співрозмовників "Комерсанта", він зберігає інтерес і "очікує в нових умовах пропозицій від продавця".

Нагадаємо, Національний банк України відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України вводить санкції проти "дочок" російських банків.