ua en ru

Попов: Після капітальної реконструкції міський аеропорт "Київ" стане європейським аерокомплексом

Після капітальної реконструкції міський аеропорт "Київ" стане європейським аерокомплексом з сучасними терміналами та злітно-посадковою смугою. Про це під час ознайомлення з ходом будівництва нового терміналу аеропорту заявив голова КМДА Олександр Попов.

"Ми взяли напрям на розбудову європейської інфраструктури у Києві: нові сучасні розв'язки, мости, залізничні шляхи, комфортабельний та швидкий пасажирський транспорт. Але разом з тим, все більше пасажирів у світі сьогодні обирають саме авіатранспортування, бо це - дуже перспективний і зручний вид транспорту. Тому ми взялися за модернізацію міського аеропорту "Київ". Після капітальної реконструкції це буде європейський аерокомплекс з сучасними терміналами та злітно-посадковою смугою. Наша мета - організувати повітряне сполучення з усіма європейськими столицями, але у першу чергу, налагодити авіазв'язок з українськими містами", - наголосив Попов.

Він розповів, що реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту та будівництво нового міжнародного терміналу ведеться з серпня 2007 р. Але активно робота закипіла лише у поточному році.

Голова КМДА також підкреслив, що для зручності пасажирів місто побудує під'їзну дорогу до аеропорту.

"До початку футбольного турніру ми збудуємо під'їзну автомобільну дорогу від Червонозоряного проспекту (поблизу примикання вулиці Кіровоградська) до аеропорту. А на наступний рік заплановано реконструкцію діючого терміналу аеропорту "Київ" та інженерних мереж. Реконструкція існуючого та збудований новий міжнародний термінали дадуть можливість збільшити пропускну спроможність аеропорту з 180 пасажирів на годину до 320. Крім того, це дасть можливість залучити більше авіаперевізників та здійснювати сучасне обслуговування в межах міста", - зауважив Попов.

Він підкреслив, що модернізація об'єкту важлива ще й тим, що це як мінімум 1,5 тис. робочих місць для киян на будмайданчику, і ще 10 тис. у перспективі - у якості обслуговуючого персоналу.