ua en ru

Попов доручив протягом півтора місяців розробити план розвитку спортивної інфраструктури Києва

Об'єкти спортивної інфраструктури Києва, що перебувають у комунальній власності, потребують оновлення та переобладнання відповідно до сучасних вимог, що пред'являються до подібних об'єктів. Профільні структури Київської міської державної адміністрації повинні протягом півтора місяців розробити системний план подальшого розвитку спортивної інфраструктури, популяризації масового і професійного спорту, а також здорового способу життя серед киян. Таке доручення дав на колегії голова КМДА Олександр Попов.

"Нам треба створити в нашому місті таку інфраструктуру, аби кожен киянин мав можливість піти в спортзал, в спортклуб, басейн або на спортмайданчик недалеко від будинку і займатися тим видом спорту, який йому більше подобається. Якщо ми дбаємо про здоров'я підростаючих поколінь, ми повинні долучити їх до фізичної культури і зробити спортивну інфраструктуру доступною для всіх категорій населення, в тому числі для малозабезпечених і для людей з обмеженими фізичними можливостями", - сказав Попов.

Столичний градоначальник відзначив, що міська влада визначила чотири пріоритетних напрямки в області розвитку фізкультури і спорту: інноваційне оновлення комунальної спортивної інфраструктури, розширення мережі спортивних шкіл, клубів, гуртків тощо, зміцнення їх матеріальної бази та інформаційне забезпечення діяльності спортивної сфери.
"Це буде робитися як за бюджетні кошти, так і за рахунок інвесторів та меценатів. Також велику увагу розвитку спортивної інфраструктури Києва приділено загальнодержавної соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яка прийнята на виконання соціальних ініціатив Президента України. Так що фінансування багатьох об'єктів спортивної інфраструктури буде вестися в тому числі за кошти державного бюджету", - підкреслив Попов.

Як повідомлялося, влада Києва має намір створити в кожному районі міста центри фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх і відкрити по одній дитячо-юнацькій спортивній школі (ДЮСШ). У 2012 р. було відкрито п'ять нових ДЮСШ. У нинішньому році в столиці також збільшено фінансування ДЮСШ на 10 млн грн. Прийнято рішення щорічно до 20% збільшувати витрати на розвиток дитячого та юнацького спорту.