ua en ru

Попов доручив провести конкурси із залучення інвесторів для будівництва підземних паркінгів у Києві

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов доручив провести конкурси із залучення інвесторів до будівництва семи підземних паркінгів у центрі столиці. Згідно з проектом Стратегії розвитку Києва до 2025 року, збільшення кількості паркувальних місць у центрі міста, житлових масивах, а також створення перехоплюючих парковок на транспортних вузлах є одними з першочергових заходів упорядкування транспортної системи міста. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"У центрі Києва бракує близько 3 тисяч паркувальних місць - така оцінка за нормами забезпечення парковками наявних офісів. Якщо рахувати за нормативом ЄС, де на кожні 100 кв. метрів площі оренди має припадати 3-5 паркувальних місць, київські офіси незабезпечені на 3/4", - пояснив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. За його словами, уже визначено 79 земельних ділянок, де інвестор повинен побудувати сучасні паркінги: 15 в центральній частині міста, 7 біля станцій метрополітену та 57 в районах житлової забудови.

"Завдяки зведенню цих паркінгів, ми зможемо повністю прибрати машини з тротуарів у центрі міста та значно покращити ситуацію у дворах, де сьогодні навіть дитячі майданчики запарковані автомобілями. До Євро-2012 автомобілі з тротуарів, принаймні в центрі міста, ми приберемо", - запевнив Крамаренко.