ua en ru

Попов доручив знайти 10 млн грн на ремонт колекторів

Голова КМДА Олександр Попов доручив директору департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитру Новицькому та управлінню фінансів знайти 10 млн грн на ремонт колекторів. Відповідне доручення він дав на розширеному засіданні колегії КМДА щодо підсумків проходження опалювального сезону, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доручення вам, Дмитре Юрійовичу, управлінню фінансів, Ченчевому (голові правління ПАТ "АК "Київводоканал" Валерію Ченчевому) визначте можливість, де ми знімемо 10 млн чи знайдемо додатково, щоб ми ці питання вирішили до початку опалювального сезону", - заявив Попов.

За словами голови правління ПАТ "АК "Київводоканал" Ченчевого, на ремонт колекторів з бюджету міста необхідно виділити 10 млн грн.

"Ще одне питання, яке теж треба вирішити - це профінансувати за рахунок міського бюджету заходи з ліквідації аварійних ситуацій наших каналізаційних колекторах. На вул. Зодчих 26 - це колектор діаметром 1000 мм , 683, 8 тис грн потрібно; на вул. Зеленогорську - колектор діаметром 600 мм, 2 млн 126 тис. грн; на вул. Курнатовського - колектор діаметром 600 мм - 1 млн 212 тис. грн потрібно; і на підвідноий лівобережний колектор діаметром 3 м потрібно 4 млн 690 тис. грн. Якщо ці провали і ремонт на цих колекторах у нас запланований по міській програмі на цей рік, то на вул. Леніна, 59 в с. Бортничі, колектор вже стоїть і там є потреба 600 тис. грн, які, на жаль, не заплановані. В принципі треба ще 10 млн грн для того, щоб ліквідувати ці аварії на каналізаційних колекторах", - повідомив Ченчевий.

Він додав, що ремонт в жодному разі відкладати не можна.

"Це потрібно зробити обов'язково, тому що фактично те насосне обладнання, яке ми ставимо для перекачки стоків цих місцях в нас запасу нема, а безумовно аварії ще будуть на каналізаційних колекторах, то практично ми не будемо мати запасу аварійного обладнання для того, щоб перекачувати на нових провалах, які будуть виникати", - додав Ченчевий.

За його словами, "Київводоканалу" також необхідно для закупівлі реагентів для очистки води 15, 6 млн грн.

Попов також доручив своєму першому заступнику Анатолію Голубченку проконтролювати фінансування для забезпечення "Київводоканалу" коштами на закупівлю реагентів для очистки води.