ua en ru

Попов пообіцяв змінити директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Петрука

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов пообіцяв змінити директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Віктора Петрука. Про це Попов повідомив сьогодні на засіданні комітету з економічних питань КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

Водночас заступник голови КМДА Руслан Крамаренко повідомив, що міський бюджет Києва від сплати за землю у 2012 р. недоотримав понад 1 млрд грн.

"Від продажу землі в 2012 р. надійшло 124,5 млн грн, що становить лише 33% до затвердженого плану. Річні бюджетні показники по платі за землю виконано на 72 %. Таким чином, бюджет недоотримав понад 1 млрд грн", - зазначив Крамаренко.

За його словами, причиною такого стану речей, є те, що у Києві реформування земельних відносин у 2012 р. майже не впроваджувалося. "За напрямком реформуванням земельних відносин реформи майже не впроваджувались. Не затверджено нову редакцію нормативної грошової оцінки земель міста в частині уточнення схеми впливу локальних коефіцієнтів у резолюції економічно-планувальних зон, не завершено роботу з перекладання договорів оренди в частині встановлення розміру річної орендної плати на рівні 3%, не затверджено спрощену процедуру поновлення договорів оренди земельних ділянок. Це не тільки не сприяло нарощуванню ресурсної бази міського бюджету, а призвело до значних його втрат", - пояснив Крамаренко.

Читайте також: Київрада перерозподілила залишки коштів бюджету за 2012 р. на близько 780 млн грн