ua en ru

Попов назвав штурм Київради "елементом кримінальної бандитизму"

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов вважає неприпустимим включати в політичні акції "елементи кримінального бандитизму" . Про це він сказав, коментуючи бійку, яку під прапорами "Батьківщини" , "Свободи " і "УДАРу " влаштували учасники штурму будівлі Київради.
"Я абсолютно впевнений, що, йдучи в європейське суспільство, а ми сьогодні робимо серйозний крок на цьому шляху, ми точно повинні розуміти правила цієї гри. Головна умова - не порушувати закон. А дехто з організаторів акції його явно порушують, і це неправильно", - вважає глава КМДА.
"Що стосується того, що відбувалося сьогодні на вулиці, моє враження таке. Політика - політикою, але це вже просто елемент кримінальної бандитизму. Коли кидають димові шашки, зривають каски з правоохоронців, б'ють людей, які несуть службу, - це вже не політика, це вже не демократія. Це вже бандитизм. І ті, хто влаштовує таке, мають відповідати перед законом", - сказав Попов.
Попов також нагадав, що є рішення суду, яким робота Київської міської ради визнана легітимною до моменту обрання нового складу Київради.
"Тому і на майбутнє, і зараз міська влада і депутатський корпус працюватимуть, виконувати свої обов'язки. Тому що місту потрібно жити, розвиватися, вирішувати соціальні питання. Сьогодні на порядку денному ми коректували план соціально -економічного розвитку та бюджет. Це питання, пов'язані із завершенням реконструкції дитячих садів , завершенням наших планів по входженню в опалювальний сезон. Були питання , пов'язані з перспективами впровадження масштабних енергозберігаючих проектів , реконструкцією та термосанацією наших садків, шкіл, лікарень. Були також питання, пов'язані з виділенням матеріальної допомоги учасникам Великої Вітчизняної війни до 70-річчя визволення Києва. 77 тис. киян отримають матеріальну допомогу від 100 до 1,5 тис. грн, залежно від статусу. Це питання вже проголосований , до щастя. І знову - таки питання до опозиції. Я не уявляю собі, як за такий питання можна не голосувати. Це ж наша спільна перемога, це наша спільна історія, і наша спільна відповідальність перед ветеранами", - підкреслив Олександр Попов.