ua en ru

Попов хоче в найближчі роки збільшити кількість туристів, що відвідують Київ, до 2,5 млн

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов хоче в найближчі роки збільшити кількість туристів, що відвідують Київ, до 2,5 млн. Про це він сьогодні повідомив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, сьогодні Київ має стільки туристів, як, наприклад, Львів. Я вважаю, що у нас потенціал набагато більший. Ми плануємо в найближчі роки збільшити кількість туристів від 1 млн туристів на рік до 2,5 млн", - поділився планами Попов.

За його словами, збільшити кількість туристів допоможе реконструкція не лише Андріївського узвозу, але також інших вулиць Києва. "На прикладі узвозу в подальшому плануємо оновити інші території, зберігаючи архітектурну, археологічну та культурну спадщину, дух тих чи інших вулиць, щоб вони стали об'єктами залучення великої кількості туристів", - пояснив чиновник.

На думку Попова, щоб привабити таку велику кількість туристів, треба належно підготуватися. "Ми уже далі працюємо над тим, щоб зробити реконструкцію Володимирської гірки. Вчора я провів нараду, ми пройшли по схилах Дніпра по забутих стежках, які там є, подивились на розбиті ліхтарі та закинуті тротуари, ми відновимо все, що там є, і це теж буде туристичний маршрут", - зазначив Попов.

Раніше повідомлялося, що КМДА планує до 2025 р. збільшити щорічну кількість туристів, що перебувають у Києві, до 5 млн осіб.