ua en ru

Попов: До кінця року Київ може одержати перший вагон власного виробництва

У Києві почнуть виробництво власних трамвайних вагонів і до кінця 2011 р. місто може отримати перший вагон власного виробництва. Таку думку висловив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час робочої поїздки Дніпровським районом, повідомляє прес-служба КМДА.
Зокрема, він зазначив, що наприкінці 2010 року комунальним підприємством "Київпастранс" було придбано десять трамвайних вагонів, які з початку 2011 року введені в експлуатацію для роботи на лінії швидкісного трамвая. У поточному році, до 20-ї річниці Незалежності України, буде запущено ще 3 трисекційні трамвайні вагони. Окрім того, у планах міста придбання ще близько 12 трамвайних вагонів.
Також, за його словами, у найближчі два-три роки Київ планує оновити весь рухомий склад чи за рахунок капітального ремонту, чи за рахунок придбання нових вагонів.
"Ми отримали пропозиції від кількох виробників трамвайних вагонів. Це високовартісні пропозиції. Проаналізувавши свої можливості і наявні потужності, ми прийняли рішення розпочати виробництво трамваїв на базі Дарницького трамвайно-ремонтно-експлуатаційного депо. Думаю, що вже до кінця року ми отримаємо перший вагон, вироблений у Києві", - сказав Олександр Попов.