ua en ru

У Японському морі зазнає лиха російський суховантаж

У Японському морі зазнає лиха російський суховантаж Фото: екіпаж судна був переведений на корабель берегової охорони Республіки Корея

Постраждали 15 російських моряків

В Корейській протоці (Японське море) суховантаж "Альфа" під прапором африканської держави Того з російським екіпажем терпить лихо. Про це повідомляє ТАСС.

Як повідомили Владивостоцькому морському координаційно-рятувальному центрі, для забезпечення безпеки екіпаж судна був переведений на корабель берегової охорони Республіки Корея.

"Судно "Альфа" під прапором Того отримало крен в 40 градусів через зміщення вантажу лісу. На допомогу екіпажу прибув корабель берегової охорони Республіки Корея. Хоча судно не тоне, для забезпечення безпеки було прийнято рішення евакуювати весь екіпаж, що складається з 15 громадян Росії, на південнокорейський корабель, він залишається поруч з суховантажем. Всі роботи з порятунку судна відкладені до ранку", - повідомив черговий центру.


Саме судно "Альфа" належить компанії Transatlantic Shipping Service, яка зареєстрована в приморському місті Знахідку, проте плаває під прапором держави і приписано до порту цієї держави Ломе.

Як передає агентство, у лютому цього року в порту Владивостока на судні сталася пожежа, вигоріли ходовий місток і рубка. Тим не менш, мореходность судно не втратило.

Нагадаємо, в РФ зазнав аварії легкомоторний літак, всі члени екіпажу загинули.