ua en ru

Японія закликає продовжити тиск на Північну Корею

Японія закликає продовжити тиск на Північну Корею Фото: Іцунорі Онодера (24news.ps)

У Японії вважають, що КНДР повинна особливим чином продемонструвати завершення ракетних програм

Міністр оборони Японії Іцунорі Онодера вважає, що тиск на Північну Корею з боку міжнародного співтовариства повинно тривати до закриття країною ядерної та ракетної програм. Про це повідомляє NHK World-Japan.

Як зазначив міністр, що КНДР повинна особливим чином продемонструвати завершення ядерних і ракетних програм. Онодера додав, що міжнародне співтовариство не повинне обмежуватися простим діалогом і кроками до примирення.

Нагадаємо, вчора, 18 вересня, президент Південної Кореї Мун Чже Ін після саміту з лідером КНДР Кім Чен Ином в Пхеньяні заявив, що КНДР закриє низку ядерних об'єктів, майданчиків для випробувань і допустити міжнародних інспекторів.

Раніше лідер Кім Чен Ин і Мун Чже Ін домовилися розморозити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова.

Також РБК-Україна писало, що Північна Корея не виконує свої зобов'язання по денуклеаризації і досі порушує численні резолюції Ради безпеки ООН.

Зазначимо, 12 червня президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали всеосяжну угоду за підсумками саміту в Сінгапурі. Трамп підкреслив, що розраховує на якнайшвидший старт денуклеаризації Корейського півострова. У свою чергу, Кім Чен Ин зазначив, що цей документ призведе до серйозних змін.