ua en ru

Японія хоче використати енергію сонця для виробництва електрики в космосі

Японія хоче використати енергію сонця для виробництва електрики в космосі Фото: Японія починає розробку використання енергії сонця (Getty Images)
Автор: Ольга Белей

Японія проведе дослідження для розробки технології використання енергії сонця для отримання електроенергії в космосі. Крім того, вчені хочуть створити місяцехід, який буде перевозити людей по місячній поверхні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NHK.

Як стало відомо, Японія підготувала проект нової "дорожньої карти" своєї космічної політики, який передбачає співпрацю громадського і приватного секторів у розробці засобу пересування по поверхні місяця, а також розробку технології використання енергії сонця.

"У проекті нового плану йдеться, що місяцехід буде перевозити людей по місячній поверхні в рамках одного з американських проектів освоєння місяця. У документі також вказується, що Японія проведе дослідження для розробки технології використання енергії сонця для отримання електроенергії в космосі", - пише видання.

Проект передбачає запуск зонда для вивчення одного з супутників Марса в 2024 фінансовому році. Він також містить план, згідно з яким підрозділ Повітряних сил самооборони почне стежити за космічним сміттям і супутниками інших країн в 2023 фінансовому році.

Урядовий стратегічний штаб космічного розвитку планує завершити підготовку проекту "дорожньої карти" на засіданні, яке відбудеться вже до кінця поточного року.