ua en ru

Японія готова всебічно підтримувати Україну, - МЗС

Японія готова всебічно підтримувати Україну, - МЗС Фото: Валерій Чалий

Валерій Чалий подякував Японії за надану фінансову підтримку

Японія готова і надалі всебічно підтримувати Україну. Про це під час зустрічі із заступником глави Адміністрації Президента України (АПУ) Валерієм Чалим заступник міністра закордонних справ Японії Ясумаса Нагамине, передає прес-служба Президента України.

"Сторони обговорили стан виконання Мінських домовленостей і перспективи розгортання міжнародної миротворчої місії під егідою ООН в Україні. Ясумаса Нагамине запевнив у готовності Японії і надалі всебічно підтримуватиме Україну, в тому числі шляхом консолідації зусиль міжнародного співтовариства", - йдеться в повідомленні.

Чалий висловив подяку Японії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Він зазначив, що позиція Японія є дуже важливою, особливо напередодні саміту "Великої сімки", який пройде 7-8 червня в Німеччині.

Чалий подякував Японії за масштабну фінансову допомогу Україні, зокрема виділення 1,5 млрд дол. кредитної допомоги на реалізацію ряду проектів на підтримку розвитку.

Заступник глави АПУ також позитивно відзначив рішення Японії про виділення Україні додаткової допомоги в розмірі 316,6 млн дол. на підтримку реформ.

Крім того, сторони відзначили важливість подальшого розвитку двосторонніх відносин та обговорили важливість завершення країнами внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності Угодою між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій від 5 лютого 2015 р.