ua en ru

В Японії затвердили стратегію створення міжнародної біржі зрідженого природного газу

В Японії затвердили стратегію створення міжнародної біржі зрідженого природного газу Фото: на території Японії в першій половині 2020-го року буде створено міжнародний торговий ринок СПГ

Особливу увагу буде приділено розвитку необхідної газотранспортної інфраструктури в світі

Міністерство економіки, торгівлі і промисловості Японії затвердило стратегію, спрямовану на створення в країні міжнародної біржі скрапленого природного газу (СПГ). Про це повідомляє японська радіомовна корпорація NHK.

Таким чином, на території Японії в першій половині 2020-го року буде створено міжнародний торговий ринок СПГ.

Як повідомляється, Японія є найбільшим у світі імпортером СПГ і використовує газ як паливо для теплових електростанцій. Міжнародна біржа зрідженого природного газу повинна вирішити проблему високої закупівельної ціни СПГ.


В основу роботи біржі ляжуть наступні принципи, повідомляє ТАСС: "покупці, продавці та інші учасники ринку повинні розділяти прагнення до створення гнучкого СПГ-ринку, а уряд повинен уникати непотрібного втручання, виступаючи в ролі спостерігача і направляючи свої зусилля тільки на поліпшення ринкового клімату". Особливу увагу буде приділено розвитку необхідної газотранспортної інфраструктури в світі, що допомогло б залучити нових учасників ринку з країн, що розвиваються.

До слова, в японському місті Кітакюсю 2 травня розпочався другий підсумковий день зустрічі міністрів енергетики країн "сімки".

Нагадаємо, Японія має намір спільно з Україною реалізувати проект в енергетиці.