ua en ru

У понеділок у Брюсселі відбудеться робочий сніданок "друзів України", - МЗС Польщі

У понеділок у Брюсселі відбудеться робочий сніданок "друзів України", - МЗС Польщі Фото: у Брюсселі відбудеться неформальна зустріч по Україні

Неформальна зустріч надасть можливість обговорити ситуацію в Україні

У понеділок, 15 травня в Брюсселі після закінчення Ради ЄС у закордонних справах, з ініціативи МЗС Польщі відбудеться робочий сніданок "друзів України". Про це повідомили у польському зовнішньополітичному відомстві.

"В понеділок, за ініціативою Польщі в рамках польського головування у Вишеградській групі, в Брюсселі відбудеться сніданок у формулі "Групи друзів України" за участю міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, високого представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федерики Могеріні і міністрів закордонних справ країн ЄС. Зустріч надасть можливість обговорити ситуацію в Україні", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що однією з головних тем засідання Ради ЄС із закордонних справ стане питання реалізації Глобальної стратегії ЄС у галузі безпеки і оборони, спрямованої на "правильну підготовку швидкого реагування на загрози та виклики безпеки".

Крім цього, міністри розглянуть питання про політичну ситуацію і безпеку у країнах Африки: Сомалі, Ефіопії, Еритреї, Джібуті, Судані та Південному Судані.

"Темою переговорів в понеділок будуть перспективи співробітництва ЄС зі східними партнерами в контексті запланованого на 24 грудня Саміту Східного партнерства в Брюсселі. Міністри обговорять, зокрема, питання щодо зміцнення стійкості до загроз східних партнерів, реформи державного управління, розвиток транспортних та енергетичних мереж, що зв'язують регіон Східної Європи з країнами ЄС, процес подальшої лібералізації візового режиму та розвиток підприємництва", - додали в МЗС Польщі.

Нагадаємо, в Європейській Раді підтвердили майбутню зустріч Трампа з лідерами ЄС.