ua en ru

Помпео обіцяє узгодити з Японією переговори в КНДР

Помпео обіцяє узгодити з Японією переговори в КНДР Фото: Майк Помпео (flickr.com Gage Skidmore)

Крім того Помпео підніме питання викрадених японських громадян

Держсекретар США Майк Помпео пообіцяв тісно координувати з Японією підчас переговорів в Північній Кореї (КНДР). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланям на Reuters.

За даними видання, Помпео координуватиме з Японією під час переговорів про денуклеризацію корейського півострову в КНДР. Крім того, Помпео пообіцяв підняти питання викрадення японських громадян.

"Ми матимемо повністю скоординований, уніфікований погляд на те, як успішно продовжити процес денуклеаризації Північної Кореї", - сказав Помпео під час зустрічі в Токіо.

Повідомляється, що Японія також наполягає на тому, щоб КНДР дала повний перелік японських громадян, яких було викрадено як шпигунів, і повернути тих, хто ще живий, до того, як Токіо погодиться на відновлення зв'язків. Відновлення зв'язків дало б змогу Токіо надати фінансову та економічну допомогу Північній Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держсекретар США Майк Помпео у суботу, 6 жовтня, прибув до Токіо для переговорів з японською владою перед візитом до Північної Кореї (КНДР). Пізніше держсекретар США має відвідати Китай.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у Держдепі повідомили, що Держсекретар США Майк Помпео відправиться в Пхеньян для переговорів про без'ядерну зону з лідером КНДР Кім Чен Ином у суботу, 6 жовтня 2018.