ua en ru

Помпео прибув до Токіо для обговорення північнокорейського питання

Помпео прибув до Токіо для обговорення північнокорейського питання Фото: Майк Помпео (flickr.com Gage Skidmore)

Держсекретар США має обговорити із японською владою політику щодо Північної Кореї

Держсекретар США Майк Помпео у суботу, 6 жовтня, прибув до Токіо для переговорів з японською владою перед візитом до Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP.

Повідомляється, що Помпео має зустрітися із прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе та міністром закордонних справ Таро Коно, щоб обговорити політику щодо Пхеньяна.

Зазначається, що після візиту до Японії Помпео попрямує до Північної Кореї, де, як очікується, має зустрітися із лідером країни Кім Чен Ином.

За словами держсекретаря США, його місія полягає у тому, щоб "впевнитися, що ми (КНДР і США - ред.) розуміємо один одного, щоб дійсно досягти тих цілей та зобов'язань, про які було домовлено" на саміті в Сінгапурі. Також, він додав, що буде плануватися другий саміт американського та північнокорейського лідерів.

Крім того, пізніше держсекретар США має відвідати Китай. Очікується, що там його переговори з владою будуть більш напруженими, через митний конфлікт між США та КНР, а також звинувачення у втручанні Пекіна у внутрішні справи Вашингтона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Держдепі повідомили, що Держсекретар США Майк Помпео відправиться в Пхеньян для переговорів про без'ядерну зону з лідером КНДР Кім Чен Ином у суботу, 6 жовтня 2018.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Майк Помпео заявив про те, що наступний саміт Трампа та Кім Чен Ина може відбутися в жовтні. За словами Помпео, на даний момент триває робота щодо підготовки чергового саміту Трампа та Кім Чен Ина.

Нагадаємо, Трамп назвав Кім Чен Ина "відкритим і приголомшливим" людиною. Президент США Дональд Трамп назвав лідера Північної Кореї Кім Чен Ина "дуже відкритою і приголомшливою людиною, яка хоче змін".