ua en ru

Помічники Трампа просять його не звільняти генерального прокурора США, - NYT

Помічники Трампа просять його не звільняти генерального прокурора США, - NYT Фото: Міністра юстиції США Джеф Сешнс (YouTube screenshot)

Такими діями Трамп провокує негативну реакцію з боку республіканців у сенаті

Головні помічники президента США Дональда Трампа протягом тижня вмовляли його припинити публічну кампанію проти міністра юстиції Джеффа Сешнса і не звільняти його, щоб не спровокувати негативну реакцію з боку республіканців у сенаті і виборців. Про це повідомляє The New York Times.

Повідомляється, що головний юристконсульт адміністрації президента Дональд Макган, старший політичний консультант Трампа Стівен Бэннон закликали американського лідера припинити публічну критику на адресу Сешнса, так як у випадку відставки глави Мін'юсту проти Трампа виступлять багато сенатори-республіканці.

За словами помічників Трампа, незважаючи на те, що президент як і раніше налаштований негативно щодо Сешнса, він протягом деякого часу не буде знімати його з посади.

На початку березня генеральний прокурор США Джеф Сешнс заявив, що бере самовідвід від розслідування будь-яких справ, пов'язаних з можливим втручанням Росії в американську передвиборну кампанію.

"Сешнс в 2016 році двічі зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Вступаючи в посаду, генпрокурор не розкрив інформацію про таких контактах. У червні 2017 року на слуханнях у сенаті він розповів, що спілкувався з Кисляком в якості сенатора, а не представника штабу Трампа", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп розчарувався в генеральному прокуророві США Джеффа Сешнсе.

За словами Трампа, Сешнс "не повинен був брати самовідвід" (від розслідування справ, пов'язаних з можливим втручанням Росії у кампанію з президентським выбораам в США в 2016 році, - ред.).

Проте, американський лідер не став уточнювати, чи планує він відправити у відставку главу Мін'юсту.

Як повідомлялося раніше, Генеральний прокурор США Джеф Сешнс заявив, що не збирається йти у відставку після повідомлень про те, що він обговорював деталі передвиборної кампанії Дональда Трампа з послом Росії в США Сергієм Кисляком.