ua en ru

Засідання Київради: Мерія посилено охороняється співробітниками міліції

Приміщення Київради вже посилено охороняється співробітниками "Беркуту" та міліції в очікуванні сьогоднішньої сесії Київради. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Приміщення Київради вже посилено охороняється співробітниками "Беркуту" та міліції в очікуванні сьогоднішньої сесії Київради. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Вже з 7:00 приміщення Київради наповнене людьми. Біля столичної мерії понад 20 автобусів із "Беркутом" і міліцією. Київрада оточена по периметру співробітниками спецзагону, біля кожного входу до приміщення стоять співробітники правоохоронних органів. Також в самому приміщенні Київради понад 100 співробітників "Беркуту". Вони розташувалися по всьому приміщенні Київради, на всіх проходах і сходах. В Київраді не працюють ліфти.

Зі сторони вул. Пушкінської в'їзд в Київраду перекритий. Там стоїть пост ДАІ і пропускає автомобілі.

До Київради також вже підходить опозиція, яка планувала бути тут з 7:00. Крім того, вже поприходили чиновники та депутати Київради, а також журналісти.

В той же час "Батьківщина" заявляє про застосування міліцією сльозогінного газу. "Зокрема, постраждали народні депутати і журналісти, які висвітлюють подію. За словами депутатів, їм приснули газ прямо в обличчя", - сказано у повідомленні партії.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Київради планується розгляд змін до бюджету міста.

До порядку денного внесено більше ста проектів рішень, що стосуються питань соціального захисту населення, забезпечення життєдіяльності міста, розвитку столиці України.

Як зазначає прес-служба Київміськадміністрації, до порядку денного внесено, зокрема, питання виділення з міського бюджету Києва коштів на виплату разової матеріальної допомоги окремим категоріям киян з нагоди ювілею визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Згідно проекту рішення, підготовленого КМДА, на ці цілі місто направляє понад 27 млн грн. Допомога у разі прийняття Київрадою проекту отримають, зокрема, ветерани, які мають особливі заслуги перед державою, ветерани, які захищали Київ, в тому числі народні ополченці, партизани, підпільники, інваліди війни, малолітні в'язні концтаборів, учасники війни і члени сімей загиблих інвалідів війни.

Депутатам також запропоновано проект змін до Програми економічного і соціального розвитку р. Києва на 2013 рік, якими передбачено виділення коштів на будівництво, реконструкцію і ремонт важливих інфраструктурних об'єктів. Так, 5 млн грн спрямовується на завершення будівельних робіт по реконструкції приймального відділення та спеціалізованих відділень Олександрівський клінічної лікарні, 930 тис. грн - на реконструкцію будівлі Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф. На обладнання та відкриття в поточному році нової амбулаторії лікарів сімейної медицини на Лісовому проспекті місто направляє 553,4 тис. грн.