ua en ru

Поляки не повністю використовують можливості Євро-2012, - Олександр Кваснєвський

Колишній польський президент Олександр Кваснєвський вважає, що поляки не вповні використовують можливості, пов'язані з Євро-2012. Для таких заходів, як футбольний чемпіонат, важливою є не тільки інфраструктура, але й атмосфера, що її створюють люди, які беруть у них участь, переконаний Александр Кваснєвський, повідомляє "Польське радіо".

"Атмосферу створюють люди. Це атмосфера, яка відчувається на вулицях, у ресторанах, кав'ярнях, - довкола. Чи ми сформували своєрідне товариство людей, які є симтатичними, доброзичливими? Я вірю, що так буде, що поляки від природи приязні і так будуть сприймати всіх гостей", - сказав екс-президент Польщі.

На думку Олександра Кваснєвського, державне керівництво недостатньо задіяне у створення атмосфери спортивного свята. Колишній президент послався на статтю видання Rzeczpospolita, в якій говориться про те, що Євро-2012 перестало викликати у поляків ентузіазм. Як свідчать результати опитувань, два роки тому Євро-2012 підтримувало 60 % польських громадян, а нині - 40%.