ua en ru

Поляченко пропонує запровадити касовий метод обліку податку на додану вартість і доходу підприємств при будівництві житла

Президент Конфедерації будівельників України (КБУ), народний депутат Володимир Поляченко пропонує запровадити касовий метод обліку податку на додану вартість і доходу підприємств в будівельній галузі при будівництві житла, повідомляє прес-служба КБУ.

"Ми пропонуємо запровадити касовий метод обліку податків за фактом реалізації продукції, що буде оптимальний умовою будівельників в сьогоднішніх умов", - сказав Володимир Поляченко.
Президент Конфедерації будівельників України підкреслив, що в умовах кризи, в тому числі і кризи довіри до банків і будівельних проектів і програм, люди починають вкладати кошти в будівництво житла при максимально високій мірі будівельної готовності об'єкту, на що у більшості будівельних компаній сьогодні не вистачає оборотних коштів.
Він додав, що "показуючи" виконання, але не отримавши коштів від потенційних покупців, забудовник повинен відразу заплатити податки. Наслідок- ще більше погіршення фінансового стану будівельників і заборона розвитку програм з будівництва житла для українців.