ua en ru

Отримання Грецією нового траншу не гарантоване, але ймовірне, - джерело

Комісія інспекторів Євросоюзу, МВФ і ЄЦБ, відома як "трійка", швидше за все, дасть "зелене світло" життєво важливому траншу допомоги Греції, але Афінам не потрібно сприймати це як належне, а необхідно спочатку показати, що вони готові проводити реформи. Про це повідомив Reuters високопоставлений співробітник комісії.

"Ми робимо прогрес, але повільний. Основна причина в тому, що їм (уряду) потрібно більше часу. До цих пір ми не завершили переговори ні по одному з ключових питань", - повідомив чиновник на умовах анонімності.

На питання, чи є шанс, що шостий транш допомоги обсягом 8 млрд євро не буде перераховано до Греції, чиновник сказав: "Завжди є ризик, переклад наступного траншу допомоги Греції не може вважатися за саме собою зрозуміле. Але я вірю, що врешті-решт, ми зробимо це".

Переговори між Афінами і комісією інспекторів, яка відновила перевірку бюджету Греції минулого тижня, значною мірою просунулися в області структурних реформ і проекту бюджету на 2012 рік, сказав представник комісії.