ua en ru

Полторак повідомив, коли Україна отримає американські "Джавеліни"

Полторак повідомив, коли Україна отримає американські "Джавеліни" Фото: Степан Полторак (flickr.com ministryofdefenceua)

Україна отримає від США "Джавеліни", коли все буде готове для цього

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, коли Україна отримає американські протитанкові ракетні комплекси "Джавелін". Про це Полторак заявив в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"США одними з перших підтримали нас у прагненні захистити свій суверенітет, і ця допомога дуже важлива й ефективна. Так, ми очікуємо від США "Джавеліни", і вони будуть у нас вчасно - тоді, коли все буде готове для цього. Ні на день раніше, а й ні на день пізніше", - заявив Полторак.

Нагадаємо, у середині лютого посол США в Україні Марі Йованович повідомляла, що передача Україні протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" проходить процедуру затвердження у Конгресі США.

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявляв, що Україна чекає на якнайшвидшу передачу "Джавелінів".

"За планом реалізації цього проекту уже попрацювали експертні групи, які ознайомилися з місцями зберігання, з місцями підготовки наших військовослужбовців. У нас немає з цим особливих проблем. Тож ми чекаємо на якнайшвидше вирішення цієї процедури - передачі нам "Джавелінів", - заявляв Муженко.