ua en ru

Передача Україні "Джавелінів" проходить процедуру затвердження у Конгресі США, - Йованович

Передача Україні "Джавелінів" проходить процедуру затвердження у Конгресі США, - Йованович Фото: "Джавелін" (flickr.com/soldiersmediacenter)

Муженко заявив, що Україна чекає на якнайшвидшу передачу "Джавелінів"

Передача Україні протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" проходить процедуру затвердження у Конгресі США. Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє "Радіо Свобода".

"Не можу дати конкретну відповідь, оскільки сам процес проходить зараз процедуру розгляду і затвердження, зокрема і в Конгресі", - сказала Йованович у ході церемонії передачі приладів нічного бачення ЗСУ від уряду США, відповідаючи на запитання щодо того, коли саме Україна отримає "Джавеліні".

У свою чергу, начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що Україна чекає на якнайшвидшу передачу "Джавелінів".

"За планом реалізації цього проекту уже попрацювали експертні групи, які ознайомилися з місцями зберігання, з місцями підготовки наших військовослужбовців. У нас немає з цим особливих проблем. Тож ми чекаємо на якнайшвидше вирішення цієї процедури - передачі нам "Джавелінів", - додав Муженко.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак після зустрічі у Вашингтоні з керівництвом Пентагону підтвердив, що Україна отримає американську летальну зброю, зокрема протитанкові комплекси "Джавелін", найближчим часом.