ua en ru

Полторак сьогодні зустрінеться з екс-головнокомандувачем НАТО у Європі

Міністр оборони України Степан Полторак сьогодні, 17 березня, проведе зустріч з екс-головнокомандувачем об'єднаних сил НАТО в Європі Веслі Кларком. Про це в ході брифінгу заявив офіцер прес-служби Генерального штабу України Олексій Мазепа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак проведе зустріч з колишнім головнокомандувачем об'єднаних сил НАТО у Європі генералом армії США у відставці Веслі Кларком. Сторони обговорять поточну військово-політичну ситуацію в Україні, стан і перспективи реформування оборонного сектора і допомогу Україні в цій сфері", - заявив Мазепа.

Також, за його словами, цього тижня відбудеться зустріч міністра оборони України з делегацією підкомітету з безпеки і оборони комітету закордонних справ європейського парламенту.

Як повідомлялося, сьогодні, 17 березня, парламентська делегація Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО проведе нараду з представниками Міністерства оборони України та військової місії НАТО в Україні щодо відсутності договірно-правової бази для реалізації 4 трастових фондів.

Нагадаємо, як розраховує генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на те, що всі країни-члени альянсу виконають зобов'язання збільшити витрати на оборону, зокрема у зв'язку з агресивними діями Росії.