ua en ru

Україна і НАТО завтра обговорять реалізацію 4 трастових фондів

Парламентська делегація Верховної Ради України завтра, 17 березня, в Парламентській асамблеї НАТО проведе нараду з представниками Міністерства оборони України та військової місії НАТО в Україні щодо відсутності договірно-правової бази для реалізації 4 трастових фондів. Про це в ході брифінгу заявила голова постійної делегації Ради в Парламентській асамблеї НАТО Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми стурбовані ситуацією, що такі можливості нами не використовуються на даний момент. Ми вже звернулися в Міністерство оборони, і вже завтра ми плануємо зустріч з представниками Міноборони, з представниками військової місії НАТО в Україні. Сподіваємося, що почнемо ефективно співпрацювати для того, щоб розв'язати проблеми, які існують, щоб ці трастові фонди почали працювати, щоб Україна почала ефективно ними користуватися", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Також, за її словами, на цій зустрічі буде присутній голова ради волонтерів при Міноборони.

"Ми сподіваємося на цій нараді детальніше зрозуміти, які кроки здійснені, які кроки дійсно потребують активізації, скажімо, парламентської роботи або окремих звернень до Кабінету міністрів або до окремим Міністерствам і відомствам, і вже на основі тієї роботи, яку ми проведемо завтра будемо розуміти, які кроки ми з членами делегації будемо робити далі", - зазначила глава делегації.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 р. Україна і НАТО запустили 5 трастових фондів.