ua en ru

Полторак: забезпеченість ЗСУ озброєнням і технікою за рік збільшилася у 1,5 рази

Полторак: забезпеченість ЗСУ озброєнням і технікою за рік збільшилася у 1,5 рази Фото: Степан Полторак

Створено робочу групу для підготовки Логістичної доктрини для виконання комплексу завдань з матеріально-технічного забезпечення військ

Забезпеченість Збройних сил України (ЗСУ) озброєнням і технікою за рік збільшилася 1,5 рази. Про це розповів міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак в інтерв'ю, опублікованому на сайті оборонного відомства.

"Відповідно до державного оборонного замовлення на 2015 рік закупили та поставили до зони проведення АТО 1768 одиниць новітніх та модернізованих зразків ОВТ, понад 400 тисяч ракет та боєприпасів. Цьогоріч на озброєння армії прийнято 17 нових зразків ОВТ, до кінця поточного року планується прийняти ще 7. Загалом забезпеченість української армії озброєнням та військовою технікою у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року збільшилася у 1,5 рази. До кінця 2015 року до підрозділів ЗС України надійде понад 2,5 тисячі різноманітних зразків ОВТ", - йдеться у повідомленні.

Також Полторак повідомив, що створено робочу групу, яка займається розробкою нової якісної та сучасної форми одягу. Одним із прикладів є створення берців нового зразка, які вже отримали бійці на передовій.

Окрім цього, триває пілотний проект з харчування і вже з початку наступного року він пошириться на десяток нових військових частин.

"Також створено робочу групу, що працює над підготовкою Логістичної доктрини. Цей документ дозволить ефективно та якісно виконувати весь комплекс завдань матеріально-технічного забезпечення військ як у мирний час, так і на особливий період", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони України продовжує нарощування бойового складу Сухопутних військ.