ua en ru

Полторак назвав п’ять стратегічних цілей модернізації війська

Полторак назвав п’ять стратегічних цілей модернізації війська Фото: Степан Полторак (flickr.com/ministryofdefenceua)

Перша з них - розвиток системи управління Збройних сил

У Державній програмі розвитку Збройних сил України на період до 2020 року визначено п’ять стратегічних цілей модернізації війська. Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Про наші плани на майбутнє у сенсі модернізації війська докладно йдеться у Державній програмі розвитку Збройних сил України на період до 2020 року, де визначено п’ять стратегічних цілей на основі прийнятих у НАТО принципів і стандартів", - сказав Полторак.

Зокрема перша з них - розвиток системи управління Збройних сил. Другою ціллю є вдосконалення системи оборонного планування, впровадження у ЗСУ прозорого й ефективного управління ресурсами.

"Третя - набуття спроможностей ЗСУ для гарантованої відсічі збройній агресії, оборони держави та участі в підтриманні миру і міжнародної безпеки; четверта - створення єдиної системи логістики та вдосконалення системи медичного забезпечення Збройних сил; п’ята - професіоналізація та створення необхідного військового резерву ЗСУ", - наголосив міністр оборони.

За його словами, на сьогодні значно підвищено бойові спроможності ЗСУ завдяки інтенсивним командно-штабним, бригадним і льотно-тактичним навчанням української армії за стандартами НАТО. Крім того, затверджено концепцію підготовки та застосування снайперів, посилено роль іноземних тренувальних місій у підготовці ЗСУ.

"Більший фінансовий ресурс дав змогу істотно наростити темпи забезпечення Збройних сил озброєнням, військовою і спецтехнікою, вдосконалити військову інфраструктуру, системи логістики й медичного забезпечення. Ми будуємо необхідну нам оборонну інфраструктуру і навчальні центри та житло для військових", - сказав Полторак.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України повідомив, коли Україна отримає американські протитанкові ракетні комплекси "Джавелін".