ua en ru

Полторак: чисельність контрактників в ЗСУ становить 107 тис

Полторак: чисельність контрактників в ЗСУ становить 107 тис Фото: Степан Полторак

У 2015 р. в армії стало на 2 тис. контрактників більше

Чисельність контрактників у Збройних Силах України становить 107 тис. осіб. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив міністр оборони Степан Полторак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хотів би доповісти, що тільки у цьому році чисельність контрактників у Збройних Силах України збільшилася на дві тисячі і на сьогоднішній день становить 107 тисяч військовослужбовців", - заявив глава Міноборони Полторак.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України не буде знижувати витрати на фінансування Міністерства оборони.

"У поточному році, завдяки зусиллям міністра фінансів, ми виділили майже 100 млрд грн на фінансування Міністерства оборони. Ми не будемо зменшувати видатки на фінансування військового відомства", - заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Крім того, глава уряду підкреслив необхідність збільшення числа контрактників у ЗСУ. Він зазначив, що це є основною задачею, яку потрібно виконати перед вступом в НАТО.

"Основне завдання, яке стоїть перед країною, - до моменту юридичної вступу України в НАТО Україна повинна фактично вступити в НАТО. Це означає, що ЗСУ повинні цілком і повністю відповідати всій логістики та стандартів країн-членів НАТО, а українські військовослужбовці повинні мати відповідні навички", - сказав Яценюк.