ua en ru

Полтавський ГЗК модернізує дробильно-збагачувальну фабрику в лютому.

У першу декаду лютого на "Полтавському ГЗК" (Комсомольськ, Полтавська обл.) планують завершити монтаж двох млинів виробництва НКМЗ.

Про це сказано в повідомленні підприємства. За їх даними, після запуску нового устаткування, в робочому порядку проводитиметься підбір оптимального режиму і технології роботи млинів. В обох млинів діаметр більше стандартного, і очікується, що в результаті внесених змін буде досягнуто підвищення продуктивності устаткування на 5% .

"Ми зробили ставку на модернізацію підприємства і ось як експеримент - збільшений об'єм млина. Якщо цей варіант виявиться успішним, ми його тиражуватимемо і в майбутньому замовлятимемо такі млини на НКМЗ. Є певний термін життя млина, і якщо на той час, коли нам треба буде їх міняти, ми зрозуміємо, що нам треба замовляти саме такі млини, оскільки вони допомагають нам підвищити продуктивність, то це той шлях, яким нам потрібно далі рухатися", - сказав технічний директор ВАТ "Полтавський ГЗК" Олександр Красуля.

За його даними, Полтавський ГЗК планує провести робочі випробування устаткування в лютому-березні 2010 р.

Нагадаємо, ВАТ "Полтавський ГЗК" - один із найбільших українських експортерів залізорудних окатишів. У 2009 р. Ferreхpo збільшила об'єми видобутку руди на 2,8% - до 28 млн 547,3 тис. т; зросли об'єми виробництва концентрату на 1% - до 10 млн 564,6 тис. т; компанія збільшила об'єми виробництва окатишів із власної сировини до 8 млн 609,2 тис. т, при цьому істотно наростивши об'єми виробництва високоякісних окатишів із вмістом заліза 65% на 7,2% - до 4 млн 304,1 тис. т у порівнянні з виробництвом 2008 р. (4 млн 014,0 тис. т).

При цьому виробництво окатишів з концентрату третіх осіб було скорочене у зв'язку з низьким попитом на подібного роду послуги в першому півріччі 2009 року.

97,31% акцій "Полтавського ГЗК" належить фірмі Ferrexpo AG (Швейцарія). Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG. Компанія зареєстрована на Лондонській фондовій біржі в червні 2007 року під тікером FXPO.