ua en ru

Полтавська митниця за 9 місяців 2011 р. збільшила перерахування до держбюджету на 76,2% - до 1,6 млрд грн

Полтавська митниця за 9 місяців 2011 р. порівняно з відповідним періодом 2010 р. збільшила перерахування до держбюджету на 76,2% або на 0,8 млрд грн - до 1,6 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Полтавської митниці.
За їхніми даними, з початку року митницею здійснено митний контроль та митне оформлення майже 29 тис. 700 вантажних митних декларацій. Це в 1,1 рази більше, ніж за відповідний період 2010 р.
Вартісні обсяги експортно-імпортних операцій, здійснених суб'єктами підприємницької діяльності по зоні діяльності митниці протягом 9 місяців 2011 р. склали більше 3 млрд дол., що практично в 2 рази більше, ніж за відповідний період минулого року.
Обсяг як експорту, так і імпорту зріс майже в 2 рази. Зовнішньоторговельне сальдо за 8 місяців 2011 р. позитивне і складає 1 млн 156,4 тис. дол.
У поточному році вантажі експортувалися до 83 країн, імпортні поставки надійшли з 59 країн ближнього і далекого зарубіжжя.
Основним ринком збуту експортних відправок для суб'єктів ЗЕД Полтавської митниці є Росія - 43,5% від загального обсягу експорту. Як свідчать статистичні дані, експортні поставки до Росії зросли у 1,6 разів. Також збільшився експорт до Австрії, Сербії, Білорусі, Чехії, Туреччини, Польщі та Грузії. Зменшилися обсяги поставок до Казахстану і Молдови.
Серед основних товарів, що експортуються з початку року, були залізничні вагони, залізорудні окатиші, парафін нафтовий твердий, паливний бензин автомобільний, обладнання і механічні пристрої, тютюнові вироби, колеса до автомобілів і сільськогосподарської техніки, технічний вуглець.
Імпорт товарів з Росії збільшився в 1,9 разів і становить 27,1% від загального обсягу імпорту. Спостерігається збільшення імпорту з Казахстану, Німеччини, США, Бельгії, Білорусі, Італії і Канади.
Крім того, зменшився імпорт із Австрії, Чехії та Великобританії.