ua en ru

Полтавська митниця у 2011 р. порушила 4 кримінальні справи про контрабанду на суму 4,811 млн грн

Полтавська митниця у 2011 р. порушила 4 кримінальні справи про контрабанду на суму 4,811 млн грн. Про це повідомив в.о. начальника Полтавської митниці Вадим Лось, передає кореспондент РБК-Україна. Ще за кількома фактами вирішується питання про порушення кримінальної справи.

"Ми б'ємо власний рекорд: у попередні роки 4 кримінальні справи (це найбільше) було за всі 12 місяців, - сказав Вадим Лось.

Остання з порушених справ - за фактом переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю 3 ліфтів з електричним керуванням у розібраному стані загальною вартістю 515,896 тис. грн. Обладнання за неправдивими документами ввозило одне з підприємств Полтави. Днями, під час перевірки, проведеної працівниками Полтавської митниці, встановлено, що відповідно до зовнішньоекономічного контракту, загальна фактурна вартість ввезеного товару становить 48 тис. дол. Згідно з отриманою з митних органів Туреччини (звідти прибув вантаж) інформації, фактурна вартість товару, за оригіналом інвойсу, в 1,3 рази більше від зазначеної і дорівнює 65,5 тис. дол.

Кримінальну справу порушили за статтею 201 ККУ (контрабанда). Передбачене нею покарання - 3-7 років позбавлення волі з конфіскацією предметів контрабанди.