ua en ru

У Полтаві суд залишив під вартою хакера з міжнародної організації "Avalanche"

У Полтаві суд залишив під вартою хакера з міжнародної організації "Avalanche" Фото: затриманий Геннадій Капканів (twitter.com/Artem_Shewa)

Полтавський суд вирішив залишити члена міжнародної хакерської організації

У середу, 14 березня 2018 року, працівники прокуратури Полтавщини взяли участь у розгляді апеляційних скарг 35-річного програміста Геннадія Капканова та його захисника з приводу відміни його утримання під вартою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Полтавської області.

Зокрема, вислухавши сторони, колегія суддів Апеляційного суду Полтавської області залишила апеляцію без задоволення, а ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду Полтави від 12 квітня 2017 року та 26 лютого 2018 року – без змін. Таким чином, підозрюваний продовжує перебувати під вартою.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Капканів був затримано 25 лютого 2018 року в Києві в рамках розслідування, яке здійснювалося слідчим управлінням Національної поліції в Полтавській області.

Хакер звинувачується компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина в участі в міжнародній злочинній організації "Avalanche".

Після затримання хакера ухвалою слідчого судді Жовтневого районного суду Полтави від 26 лютого 2018 року до нього було застосовано раніше обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави терміном на 60 діб.