ua en ru

У Полтаві викрито конвертцентр з обігом понад 40 млн гривень

У Полтаві викрито конвертцентр з обігом понад 40 млн гривень Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Розпочато кримінальне провадження

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Державною фіскальною службою припинили у Полтаві діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, що встиг перевести у готівку понад сорок мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що "конверт" обслуговував понад тридцять комерційних структур на територіях Полтавської, Чернігівської та Київської областей. Підприємці, які займалися оптово-роздрібною торгівлею будівельних матеріалів та продукцією широкого вжитку, через безтоварні операції з фіктивними фірмами переводили кошти в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування", - сказано у повідомленні.

Так, оперативники СБУ затримали організатора протиправної діяльності в Полтаві під час передачі незаконно "відмитих" грошей одному з клієнтів конвертцентру.

У Полтаві викрито конвертцентр з обігом понад 40 млн гривеньФото: викрито конвертцентр у Полтаві

У Полтаві викрито конвертцентр з обігом понад 40 млн гривеньФото: правоохоронці викрили конвертаційний центр у Полтаві

Під час обшуку в автомобілі підозрюваного правоохоронці виявили понад чотириста тисяч гривень. Тривають обшуки в офісах конвертаційного центру, місцях проживання організаторів оборудки та підставних директорів.

"Рахунки підприємств, задіяних у схемі, заблоковано, вилучено печатки фіктивних підприємств, чекові книжки, платіжні картки, бухгалтерську документацію та комп’ютерну техніку, що підтверджує протиправну діяльність зловмисників. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України", - сказано у повідомленні.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше правоохоронці у Києві припинили діяльність "конвертаційного центру" з оборотом 700 млн гривень за 2016-2017 роки.