ua en ru

У Києві ліквідували конвертцентр з обігом в 700 млн гривень

У Києві ліквідували конвертцентр з обігом в 700 млн гривень Фото: прокуратура Києва (УНІАН)

"Конвертцентр" надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки

Київською місцевою прокуратурою №1 спільно з працівниками Голосіївського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві та ГУ КЗЭ СБУ припинено діяльність "конвертаційного центру" з обігом 700 млн гривень за 2016-2017 роки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Повідомляється, що "конвертцентр" протягом 2016-2017 років надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки, в тому числі державної форми власності.

Правоохоронцями встановлено, що посадовими особами державних організацій через підконтрольні їм фіктивні і транзитно-конвертаційні компанії виведено в тіньовий оборот і присвоєно понад 10 млн гривень державних коштів.

Так, кошти за виконання робіт згідно з умовами фіктивних договорів, перераховувалися на рахунки підприємств, які не здійснювали діяльність, зазначену в установчих документах. Надалі готівкові кошти знімалися з рахунків суб'єктів господарювання через банкомати "Приватбанку" передавалися кур'єрами і посадовим особам.

Як наголошується, загальний оборот "конвертаційного центру" за період 2016-2017 років склав понад 700 млн гривень.

За результатами проведених обшуків в офісних приміщеннях, в автомобілях і за місцем проживання фігурантів вилучено первинні та фінансово-господарські документи, чорнові записи, банківські картки, друку українських та іноземних компаній, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті.

У КИЄВІ ВИКРИТО КОНВЕРТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР З ОБІГОМ У 700 МЛН ГРИВЕНЬ Київською місцевою прокуратурою №1 спільно із співробіт...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 18 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, на початку вересня прокуратура Києва спільно зі Службою безпеки України викрила та припинила незаконну діяльність "конвертаційного центру",, який діяв у Києві та області, а також у ряді інших регіонів, зокрема в Одесі.