ua en ru

У Польському морському пароплавстві "втратили" 300 млн євро

У Польському морському пароплавстві "втратили" 300 млн євро Фото: прапор Польщі (Wikimedia)

У Польщі розслідують схеми відмиваю грошей у Польському морському пароплавстві

Польські ЗМІ опублікували інформацію про відмивання грошей, діяльність злочинного угруповання і ліві фактури у Польському морському пароплавстві. Про це повідомляє Польське Радіо.

Все це зараз вивчає Крайова прокуратура. З цієї фірми зникло 300 мільйонів євро, а один з найбільших світових морських перевізників було доведено до банкрутства.

Після восьми років керування державою попередниками, тобто партіями Громадянська платформа " і "Польська селянська партія", борг Польського морського пароплавства досяг одного мільярда 700 млн злотих. Це призвело до банкрутства, у зв'язку з чим і було прийнято рішення про заміну керівництва компанії.

В результаті, нинішній керівник Павло Бжезицький почав перевірку у всіх компаніях, які належать до даної групи. Він виявив багато порушень, зокрема, факти шахрайства з кредитними картами, які здійснювали працівники дочірньої фірми Polsteam USA. Наприклад, понад 150 тис. доларів були витрачені на ювелірні вироби, сигарети і ексклюзивне дамська нижню білизну.

"Але, проблема набагато більше, я застав фірму в катастрофічному стані, з її рахунків зникло 300 млн євро. Під час проведення перевірки ми намагаємося встановити, куди зникли гроші, але це завдання не з легких", - зазначає Бжезицький.

Як виявилося, в ході перевірки, багато документів просто зникли, вони були знищені. Компанії, які використовувалися для злочинної діяльності, було ліквідоване. "На сьогодні з уцілілих документів вдалося встановити, що сталося з 19 млн злотих", - підкреслює він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Польщі, в рамках реформ в уряді, були звільнені сімнадцять віце-прем'єр-міністрів.