ua en ru

Польські митники готують страйк, який може паралізувати кордон з Україною

Польські митники готують страйк, який може паралізувати кордон з Україною Фото: польсько-український кордон (УНІАН)

Співробітники прикордонної служби Польщі почнуть страйк, якщо уряд не виконає їхніх умов

Співробітники прикордонної служби Польщі почнуть "італійський страйк", якщо уряд країни не виконає їх умов. В такому випадку перетин польсько-українського кордону може зайняти цілу добу, передає Gazeta Wyborcza.

"Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнули майже 14,5 млн осіб. Вже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, але справжня катастрофа тільки попереду", - пише видання.

Повідомляється, що до протесту готуються силові і воєнізовані служби по всій Польщі. Серед них є також співробітники прикордонної служби, які вимагають збільшення зарплат. Крім того, зазначено, що план протестів вже розроблений. У жовтні відбудеться національна демонстрація співробітників цих структур, а якщо уряд не поступиться - черговим етапом буде "італійський страйк".

Зазначимо, що коли дійде до страйку, польсько-український кордон, фактично, буде паралізований.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві інфраструктури України підтвердили бажання Польщі скоротити кількість дозволів для українських вантажоперевізників.

Відзначимо, що 7 вересня на кордоні з Україною польські митники почали "тихий страйк". Через це повідомлялося про можливе збільшення черг і тривалості проходження митних процедур при перетині українсько-польського кордону в автомобільних і піших пунктах пропуску.