ua en ru

Польські компанії хочуть озброювати Україну, - Rzeczpospolita

Польські компанії хочуть озброювати Україну, - Rzeczpospolita Фото: танк Т-72

Видання повідомляє, що Україна може бути зацікавлена польськими танками, обладнанням стеження і снайперськими гвинтівками

Польські виробники зброї сподіваються, що Україна стане їхнім великим клієнтом. Зокрема, оборонпром Польщі має намір презентувати своє озброєння під час ярмарку в Києві в жовтні, повідомляє Rzeczpospolita.

"Ми сподіваємося на прорив у збройовому бізнесі, встановлення чітких правил та шляхів фінансування передових програм і спільних підприємств...цього року ярмарок буде мати успіх, якщо вдастся отримати інформацію з перших рук про те, яке устаткування Україні найбільше потрібно і чи можна буде отримати кредитну підтримку для фінансування контрактів", - заявив глава Польської палати виробників національних оборонних засобів Славомір Кулаковський.

Як зазначається, після революції на Майдані і початку конфлікту на Донбасі, польські компанії, зокрема, Maskpol Konieczki або Lubawa, почали продавати Україні оборонне обладнання, бронежилети, шоломи, балістичні щити. Поступово в співпрацю була залучена бойова техніка: "Промисловий центр оптики" постачав Україні прилади нічного бачення, системи спостереження за броньованою технікою та електротермічне обладнання для українських солдатів.

"Після періоду ретельної підготовки угоду про співпрацю з Україною в області безпілотної розвідки в минулому році підписала в Києві приватна компанія WB Electronics", - йдеться в повідомленні.

Крім того, видання повідомляє, що з неофіційних джерел дізналося про зацікавленість України в польському досвіді модернізації танків Т-72, артилерійських радарах, розроблених варшавських науково-виробничим центром PIT-Radwar, сучасним обладнанням стеження з "Промислового центру оптики", а також польськими снайперськими гвинтівками.

"Влада Києва особливо зацікавлена у відновленні мережі постачальників для українських заводів зброї, оскільки 20 їхніх підприємств знаходяться в руках сепаратистів на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у роботі Національної поліції України почнуть активніше використовувати електрошокери.