ua en ru

У Польщі затримано українець, звинувачений у порушенні авторських прав на 1 млрд доларів

У Польщі затримано українець, звинувачений у порушенні авторських прав на 1 млрд доларів Фото: українець порушив авторські права на суму 1 млрд доларів

За звинуваченням у порушенні авторських прав українець може позбутися волі до 5 років, у відмиванні грошей - до 20 років.

Департамент юстиції США заморозив сім доменних імен, які асоціюються з одним з найбільших піратських сайтів Kickass Torrents, і звинуватив українця, якого США вважають його власником. Про це повідомляє Variety.

Як наголошується, влада США стверджує, що 30-річний харків'янин Артем Ваулін, в середу, 20 липня, був затриманий у Польщі.

Ваулина звинувачують у тому, що він володіє і управляє торрент-сайтом, який з моменту запуску у 2008 році дав незаконної завантаження контенту на понад 1 млрд доларів. Крім того, Ваулина звинувачують у відмиванні грошей.


"Тікаючи від правосуддя, Ваулін користувався серверами в різних країнах і переносив домени, як тільки проти нього починали виробництво. Однак його затримання в Польщі доводить, що кіберзлочинець може втекти від правосуддя, але йому все одно не втекти", - зазначила заступник генерального прокурора США Леслі Калвелл.

Так, за звинуваченням у порушенні авторських прав Ваулін може позбутися волі до 5 років, що стосується відмивання грошей - до 20 років.

На дванный момент матеріали проти Ваулина подані до окружного суду в Чикаго. Інстанція вже ухвалила заморозити один банківський рахунок і сім доменних імен, пов'язаних з торрент-трекером.

Нагадаємо, раніше США допоможуть Україні в повернення виведених екс-президентом України Віктором Януковичем коштів.