ua en ru

У Польщі ультраправі вийшли на демонстрацію

У Польщі ультраправі вийшли на демонстрацію Фото: марш націоналістів у Гданську (twitter.com/PresidentWalesa)

У Гданську близько сотні маніфестантів у чорному одязі вигукували різні націоналістичні гасла

У Польщі центром Гданська пройшлися представники Національно-радикального табору - Obóz Narodowo-Radykalny. Про це повідомляє газета wyborcza.pl.

Зазначено, що в марші взяли участь близько сотні маніфестантів, усі вони були одягнені в чорне. На марші вигукували такі націоналістичні гасла, як "Знайдемо кий на лівацьку пику", "Смерть ворогам батьківщини", "Віра, боротьба, націоналізм, удар, удар у капіталізм".

Як повідомляється, марш був присвячений 84-й річниці створення організації, після маршу ультраправі зібралися в залі Гданської судноверфі.

Водночас у городян викликали обурення як сама демонстрація, так і те, що місцем для подальших урочистостей вибрали Гданську судноверф, відому проведенням страйку 1980 року, яку очолив Лех Валенса.

Також мітинг виявився несподіваним для міської влади, де пояснили, що в заявці про марш була нечітко зазначена мета заходу і заявку подала взагалі стороння людина.

Своєю чергою мер міста випустив спеціальне звернення з цього приводу. За його словами, в заявці йшлося про мітингу, присвячений "національній незалежності в польському публічному просторі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Угорщині тисячі людей вийшли на акцію протесту проти перемоги на виборах правлячої партії президента Віктора Орбана.