ua en ru

У Польщі трьох українців звинувачують у контрабанді наркотиків з ЄС у Росію

У Польщі трьох українців звинувачують у контрабанді наркотиків з ЄС у Росію Фото: пункт пропуску "Краківець-Корчева" (УНІАН)

Громадяни України були затримані при спробі вивезення з Польщі в Україну 237 кілограмів гашишу на 5 млн злотих

У Польщі трьох громадян України звинувачують в участі в організованій злочинній групі, яка займається контрабандою наркотиків з країн Євросоюзу до Росії. Про це повідомляє "Польське радіо".

За інформацією видання, обвинувальний акт у цій справі був поданий у понеділок Підкарпатським відділенням Департаменту з питань організованої злочинності та корупції Національної прокуратури м. Ряшів (Жешув) до Окружного суду м. Перемишль.

Прокурор Рафал Телюк повідомив, що звинувачено двох чоловіків 39-ти і 46-ти років та 34-річну жінку, їм загрожує до 20 років позбавлення волі.

Затримані відповідатимуть за участь в організованій злочинній групі, яка здійснює контрабанду великої кількості гашишу з Іспанії через Польщу та Україну до Росії.

Група працювала на території Євросоюзу, а також в Україні та РФ.

Прокуратура також звинуватила їх у спробі вивезення з Польщі в Україну 237 кілограмів гашишу (конопляної смоли) загальною вартістю близько 5 млн злотих - препарат у формі 250 пресованих кубиків був схований у спеціально сконструйованих схованках у порогах легкових автомобілів BMW X6 та BMW X5 на українських номерних знаках.

Як зазначає видання, контрабандистів затримали у лютому 2017 року на польсько-українському кордоні Корчова-Краківець.

Нагадаємо, під час митного контролю пасажирського автобуса на українсько-угорському кордоні оперативники Служби безпеки України виявили партію наркотиків з Європи на 500 тисяч доларів.