ua en ru

У Польщі спецслужби провели обшуки у проросійських активістів, що підтримують Путіна

У Польщі спецслужби провели обшуки у проросійських активістів, що підтримують Путіна Фото: проросійських активістів обшукали у Польщі

Обшуки правих пов’язують із операцією щодо прокремлівсько налаштованого об’єднання “Зміна”

У Польщі спецслужби провели обшуки у правих проросійських активістів. Операція пройшла минулими вихідними, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Зазначається, що співробітники Агенства внутрішньої безпеки Польщі провели обшуки у Славоміра Марчевського і Марка Марецького, які раніше були членами Союзу реальної політики та Конгресу нової політики.


Саме у Конгресі нової політики проросійські активісти, разом із депутатом Європарламенту Янушем Корвіном-Мікке активно підтримували політику президента РФ Володимира Путіна, а також пропагували антиукраїнські гасла.

Втім, надати офіційну інформацію щодо обшуків у прокуратурі та Агенстві внутрішньої безпеки відмовились. Проте, за даними газети, обшуки правих прокремлівських активістів пов’язані із операцією щодо об’єднання “Зміна” - лівих проросійських активістів. Лідера “Зміни” Матеуша Піскорського польські спецслужби затримали деякий час тому та звинуватили у шпигунстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Захід опинився перед серйозним викликом пропаганди РФ.