ua en ru

У Польщі пройшли акції проти судової реформи

У Польщі пройшли акції проти судової реформи Фото: поліція Польщі

У Варшаві пройшла багатотисячна демонстрація

По всій Польщі пройшли багатотисячні демонстрації проти прийнятих законів, які покликані здійснити реформу державної системи. Про це повідомляє "Радіо Польща".

Як повідомляється, біля будівлі Верховного суду в Варшаві пройшла багатотисячна демонстрація проти прийнятих законів авторства партії "Право і справедливість", які покликані здійснити реформу державної системи правосуддя.

Так, демонстранти повністю заблокували Площу Красиньских і всі прилеглі до неї вулиці. Вони приносили з собою польські прапори і плакати з написом "Конституція".

Зазначено, що учасники акції вимагали від президента накласти вето на три закони: про Верховний суд, Національну судову раду та суди загальної юрисдикції. Багато мітингувальників тримали в руках плакати з написом "3хВЕТО". Близько 21.00 учасники акції запалили свічки та лампадки, а о 22.00 мирно розійшлися.

Вимоги накласти вето на закони про польські судах звучали також в Гданську, де на вулиці вийшли кілька тисяч людей. До протестуючих приєдналися колишній президент Польщі Лех Валенса і мер Гданська Павел Адамович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі вже проходили протести проти судової реформи. Учасники демонстрацій вимагали від президента Польщі Анджея Дуди застосувати вето проти закону про Верховному суді.