ua en ru

По всій Польщі тривають протести проти судової реформи

По всій Польщі тривають протести проти судової реформи Фото: будівля Сенату Польщі (commons.wikimedia.org)

У суботу протести проти закону про Верховний суд відбуваються в понад 100 містах

У Польщі продовжуються протести проти судової реформи. Учасники демонстрацій вимагають від президента Польщі Анджея Дуди застосувати вето проти закону про Верховний суд, передає Польське радіо.

Зазначено, що до акцій протесту "Захищаємо суди", яка безперервно відбувається від 20 липня, коли Сейм Польщі ухвалив закон про Верховний суд, долучилося кілька десятків міст у Польщі. Найбільші протести відбуваються у польській столиці.

За даними міської ради Варшави, у четвер кількість демонстрантів перевищила 50 тисяч осіб, проте за даними польської поліції, учасників було 14 тисяч. У п’ятницю протестувальники зібралися під будинком Сенату, де вночі відбувалося голосування над законом про Верховний суд. Демонстрація відбулася теж перед Верховним судом. За свідченнями поліції, протести відбувалися у спокійній атмосфері.

Водночас, як повідомляється, в суботу протести проти закону про Верховний суд відбуваються в понад 100 польських містах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верхня палата парламенту Польщі (Сенат) у ніч на 22 липня 2017 року схвалила законопроект про судову реформу, яка фактично обмежує незалежність Верховного суду.